Nabestaandenpensioen

Nabestaandenpensioen

Nabestaandenpensioen is een uitkering voor nabestaanden als de deelnemer aan een pensioenregeling overlijdt. De meeste achterblijvende partners of gezinnen zijn voor financiële stabiliteit op een nabestaandenpensioen aangewezen. Het nabestaandenpensioen kan worden opgesplitst in een partnerpensioen en een wezenpensioen. Een nabestaandenpensioen kan collectief door de werkgever geregeld worden.

Nabestaandenpensioen bij een middelloon- of eindloon­regeling

Bij een middelloon- of eindloon­regeling is het nabestaandenpensioen afgeleid van het ouderdoms­pensioen. Voor partner­pensioen is het gebruikelijk dat een partner 70% van het ouderdoms­pensioen ontvangt als partner­pensioen. En wordt uitbetaald totdat de partner overlijdt. Het wezen­pensioen is vaak 14% van het ouderdoms­pensioen. De wezen ontvangen de uitkering tot een bepaalde leeftijd. Als beide ouders zijn overleden kan de uitkering verdubbelen.

Nabestaandenpensioen bij een beschikbare premie­regeling

Voor het partner- en wezen pensioen gaat men bij een beschikbare premie­regeling vaak uit van het gemiddelde salaris dat de werknemer verdient (middelloon). Ook wordt rekening gehouden met hoe lang uw werknemer al bij u werkt. En hoeveel jaar hij nog moet werken tot zijn pensioen.

Advies over het nabestaandenpensioen in uw pensioenregeling?

Heeft u advies nodig over het nabestaandenpensioen? Wij adviseren u graag over de keuzes die u heeft. Bel 0172 - 245 951 voor een vrijblijvend adviesgesprek of vul het contactformulier in.

Offerte collectief pensioenadvies