Menu

PPI

PPI

PPI staat voor premiepensioeninstelling. Dit is een instelling waar u als werkgever de pensioenregeling van uw onderneming kan onderbrengen. Dit kan alleen als het een beschikbare premieregeling betreft, waarbij wel de premiebijdrage vaststaat, maar niet de hoogte van het uiteindelijke pensioen.

Risico's dragen

PPI’s mogen geen risico’s dragen. Dat betekent dat ze geen minimaal opgebouwd bedrag mogen garanderen en niet zelf mogen verzekeren. Als een werkgever het nabestaandenpensioen mee wil verzekeren, of een uitkering bij arbeidsongeschiktheid, dan zal dit bij een verzekeraar ondergebracht moeten worden. Vaak kan de PPI het via zo’n uitbestedingsconstructie wel aanbieden.

Pensioenuitkering aankopen bij pensioenverzekeraar

Een PPI mag alleen pensioen opbouwen, niet uitkeren. Van het opgebouwde kapitaal moet een pensioen aangekocht worden bij een pensioenverzekeraar.

Keuze tussen PPI en pensioenverzekeraar

Biedt u een beschikbare premieregeling aan of wilt u dat gaan doen? Is een PPI dan interessant voor u? Wij bespreken graag uw wensen en verwachtingen met u en maken vervolgens een marktverkenning. Daarbij nemen we alle voor- en nadelen mee van de verschillende mogelijkheden. Zo kunt u een weloverwogen keuze maken tussen een PPI en een pensioenverzekeraar.

Advies over keuze pensioenuitvoerder aanvragen

┬ę2019 Pensioen.com