Menu

Duurzame inzetbaarheid

Duurzame inzetbaarheid en pensioen

Duurzame inzetbaarheid heeft veel raakvlak met pensioenadvies. Want voor veel oudere werknemers is de stijgende pensioenleeftijd een probleem. Er heerst een negatief gevoel over de hogere AOW-leeftijd . Goede pensioencommunicatie kan dit negatieve gevoel wegnemen.

Contact met een adviseur

Duurzame inzetbaarheid en pensioen

Als werkgever wilt u ook dat de medewerkers die de pensioenleeftijd naderen nog gezond en met plezier naar het werk gaan. U kunt duurzame inzetbaarheid koppelen aan pensioencommunicatie.  Bijvoorbeeld door mee te denken over de flexibele pensioenleeftijd of deeltijdpensioen.

Individuele begeleiding of bijvoorbeeld een workshop kunnen helpen om medewerkers inzicht te geven in hun pensioensituatie. Zo kunnen ze een concreet actieplan te maken. Het inzicht verkrijgen kan een hele verlichting zijn. De mindset van de oudere werknemer op het werk kan enorm veranderen. Dit heeft een positief effect op de duurzame inzetbaarheid.

Individueel pensioenadvies voor uw werknemer

Individuele begeleiding of bijvoorbeeld een workshop kunnen helpen om medewerkers inzicht te geven in hun pensioensituatie. Zo kunnen ze een concreet actieplan te maken. Het inzicht verkrijgen kan een hele verlichting zijn. De mindset van de oudere werknemer op het werk kan enorm veranderen. Dit heeft een positief effect op de duurzame inzetbaarheid. Wij volgen daarbij de volgende stappen:

  1. Analyse van het pensioen, daarbij wordt ook gekeken naar de hypotheek en spaargeld. Resultaat is dat een realistisch beeld is van de te verwachten situatie.
  2. Na het globale inzicht is het tijd om te kijken naar de wensen.
  3. Daarna gaan we proberen om een concreet actieplan te maken om het doel te bereiken.

Contactformulier pensioencommunicatie over duurzame inzetbaarheid

©2021 Pensioen.com