Menu

Onze werkwijze bij onafhankelijk pensioenadvies

Bij pensioen.com zijn we gespecialiseerd in onafhankelijk en duidelijk pensioenadvies. Als pensioenadviseur proberen wij u als cliënt zo veel mogelijk te ontlasten en te ontzorgen. Goede pensioencommunicatie staat daarbij centraal. Onderstaande stappen maken onze werkwijze uniek.

  1. Vrijblijvend oriënterend gesprek
  2. Wat is precies de vraag?
  3. Wat wordt onze dienstverlening?
  4. Wat kost het pensioenadvies?
  5. Snel opgelost, dan geen kosten
Afspraak maken

Vrijblijvend oriënterend gesprek

Is pensioenadvies nodig? Dat zoeken we uit bij het eerste gesprek met u. Dit is vrijblijvend en zonder kosten. U zit dus nergens aan vast, maar krijgt wel al een hoop duidelijkheid. 

Wat bespreken we bij het oriënterend pensioengesprek? U kunt het probleem of de vraag waar u mee zit aan ons voorleggen. Twijfelt u bijvoorbeeld of u voor collectief pensioen verplicht moet deelnemen aan pensioenfonds, of bent u op zoek naar een betere pensioenregeling voor de werknemers? Het kan natuurlijk ook zo zijn dat u uw pensioenopbouw als ondernemer verbeteren.

Met de informatie die u geeft kunnen wij uitleggen wat wij voor u kunnen betekenen. Als zowel u als wij een goed gevoel hebben bij de samenwerking nemen we de volgende stap.

Wat is precies de vraag?

Voordat onze pensioenadviseurs voor u aan het werk gaan, is het heel belangrijk om de pensioenvraag die speelt helder in beeld te krijgen. Wat is het probleem dat opgelost moet worden en welke belangen spelen mee. Bij het pensioen van een ondernemer gaat het bijvoorbeeld ook om de belangen van het bedrijf en de partner. Bij collectief pensioen spelen in ieder geval de belangen van de werkgever en de werknemers.

Door de pensioenvraag helder te formuleren is voor iedereen duidelijk wat er moet gebeuren en wie in actie moet komen. Dat betekent ook dat er een accurate kostencalculatie gemaakt kan worden. Zo weten alle betrokken partijen wat er gaat gebeuren en wat de kosten voor het pensioenadvies zijn.

Wat wordt onze dienstverlening?

Nadat de pensioenvraag is geformuleerd gaan wij de vraag voor u beantwoorden. Het begint met een goede inventarisatie. We kijken bijvoorbeeld naar de toekomstverwachting van uw bedrijf, welke lasten te dragen zijn en wat concurrenten / branchegenoten aanbieden. Daarna gaan we samen op zoek naar een passende pensioenoplossing die voldoet aan de wensen. 

Wij presenteren de uitkomst zo dat hij voor alle betrokken partijen duidelijk en begrijpelijk is. We geven concrete adviezen zodat u een oplossing vindt voor uw pensioenvraag. Wanneer u dat wilt bemiddelen wij ook met de pensioenaanbieder. U houdt zelf altijd controle over de kosten.

Wat kost het pensioenadvies?

De kosten voor het pensioenadvies hangen af van de omvang van de opdracht. Over de kosten wordt altijd vooraf met u gecommuniceerd. Zo weet u waar u aan toe bent. Wij kiezen al jaren voor een beloning op basis van urendeclaratie of een vaste prijs. Vaak kunt u al snel een deel van onze advieskosten terugverdienen door ons advies.

Snel opgelost, dan geen kosten

Het kan zijn dat wij uw pensioenvraag al tijdens het oriënterd gesprek voor u kunnen beantwoorden. Dan brengen wij geen kosten in rekening. U krijgt dan een gratis pensioenadvies.

Prijslijst pensioenadvies

Onafhankelijk pensioenadvies gegarandeerd

  • Wij zijn op geen enkele manier gebonden aan leveranciers (banken, verzekeraars, PPI's).
  • Wij worden uitsluitend betaald  door u (en dus niet door de bank of verzekeraar).
  • Wij zijn daardoor vrij in het geven van pensioenadvies. Het advies uiteraard ook zijn dat er geen pensioenoplossing nodig is.
  • Wij stellen dus uw belangen voorop en verdiepen ons in uw situatie.

Wat merkt u als klant van deze uitgangspunten?

Het resultaat is een open, integer en eerlijk onafhankelijk advies. Wij draaien niet om de hete brij heen en vertellen u de mogelijkheden, maar ook de onmogelijkheden. Wij helpen klanten bij het adviestraject om goede doordachte keuzes te maken en de risico's te beperken. De klantwens wordt voorop gesteld en de eventuele productoplossingen zijn daarop passend gemaakt.

©2021 Pensioen.com