Nieuwe pensioenregeling starten

Nieuwe pensioenregeling starten

Nieuwe pensioenregeling starten

Biedt u met uw bedrijf nog geen pensioenregeling aan voor het personeel? Of is het tijd voor een nieuwe pensioenregeling? Wij kunnen u ondersteunen als u overweegt om een nieuwe pensioenregeling op te starten.

Een pensioenregeling is complex en er zijn verschillende belangen en verplichtingen waar u rekening mee moet houden. Wij geven inzicht in de mogelijkheden en bieden onafhankelijk pensioenadvies. Op die manier maakt u de beste keuze voor uw nieuwe pensioenregeling.

Offerte nieuwe pensioenregeling

De voordelen van het aanbieden van een pensioenregeling

  • Verbeteren financiële toekomst werknemer, partner en kinderen
  • Goede voorziening bij arbeidsongeschiktheid en overlijden
  • Collectief pensioen is voordeliger en heeft minder risico dan individuele pensioenopbouw
  • Aantrekkelijk bij de werving van nieuw personeel

Nieuwe pensioenregeling advies van pensioen.com

Marktverkenning voor uw nieuwe pensioenregeling

Om de juiste pensioenregeling voor uw organisatie te vinden, beginnen wij met een marktverkenning. Op die manier brengen we mogelijkheden in kaart die het beste bij uw bedrijf en branche passen. Dit geeft ook direct een schatting van de kosten. Op die manier heeft u inzicht in welke regeling bij uw bedrijf past en of de gewenste regeling financieel haalbaar is.

Daarna nemen we u mee in het complete proces zodat u weet wat er allemaal bij een nieuwe pensioenregeling komt kijken. Ook het informeren van de werknemers over de nieuwe pensioenregeling hoort hierbij.

Wat kost een pensioenregeling?

De kosten voor een pensioenregeling bestaan uit de pensioenbijdrage per medewerker en advieskosten. De maandelijkse pensioenbijdrage is de grootste kostenpost. De pensioenpremie wordt bepaald door het bruto jaarsalaris en de pensioengrondslag. Deze pensioengrondslag is lager dan het salaris dankzij de AOW-franchise.

Veel werkgevers laten de werknemer zelf ook meebetalen. Vaak betaalt de werkgever twee derde en de werknemer een derde. Voor een medewerker met een pensioengrondslag van € 30.000 en een jaarlijks opbouwpercentage van 15% is de pensioenbijdrage over een jaar € 3.000 voor de werkgever en € 1.500 voor de werknemer. Voor iedere werknemer wordt zo de bijdrage berekend.

Voor het opstarten van een pensioenregeling betaalt u eenmalige advieskosten. Vaak zijn er daarna ook doorlopende kosten voor het beheer van de regeling. Dit is afhankelijk van de afspraken die u maakt met uw adviseur. Hier heeft u zelf de controle over.

Controle over de kosten voor pensioen

Het is belangrijk dat u controle houdt over de kosten van de nieuwe pensioenregeling. We maken de kosten en de diverse mogelijkheden inzichtelijk Op die manier maakt u zelf de keuzes, zodat u direct invloed en controle heeft op deze kosten. Zo stijgen de kosten bijvoorbeeld als u kiest voor meer garanties voor uw werknemers. Een paar keuzes die bepalend zijn:

  • Pensioenfonds, pensioenverzekeraar of PPI
  • Middelloon of beschikbare premieregeling
  • Ouderdomspensioen, arbeidsongeschiktheidspensioen en nabestaandenpensioen
  • Beleggen van de ingelegde premie
  • Verdelen van de kosten tussen werkgever en werknemer
  • Beheer pensioenregeling en pensioencommunicatie

Roepen deze termen al vragen bij u op? Bel ons dan om een gratis kennismakingsgesprek in te plannen of laat uw gegevens achter. Wij zijn altijd helder over onze kosten. Daardoor is vooraf duidelijk hoeveel u betaalt voor ons pensioenadvies. Geen vervelende verrassingen achteraf dus.

Nieuwe pensioenregeling met de medewerkers afstemmen

Wordt een nieuwe pensioenregeling gestart? Dan is vaak instemming van de medewerkers nodig. Zeker als de medewerkers ook een eigen bijdrage gaan betalen. Goede pensioencommunicatie is hierbij essentieel. Ook dit proces ondersteunen wij. Prettig voor uw als werkgever, maar ook duidelijk voor de werknemer.

Offerte nieuwe pensioenregeling aanvragen

Vraag vandaag nog een offerte aan voor uw nieuwe pensioenregeling. Wij zorgen voor onafhankelijk advies voor de beste prijs. Bel 0172 245 951 of reageer via deze website.

Pensioenofferte aanvragen