Wet toekomst pensioenen

Wet toekomst pensioenen en gevolgen voor werkgevers

De Wet toekomst pensioenen is op 1 juli 2023 in werking getreden. De impact voor werkgevers is groot. Tussen 2024 en 2028 moet iedere pensioenregeling aangepast worden. De adviseurs van pensioen.com begeleiden werkgevers bij deze aanpassingen.

Offerte pensioenadvies Wet toekomst pensioenen

Gevolgen voor verzekerde pensioenregelingen

Kern van het nieuwe stelsel is dat er geen harde beloften meer worden gedaan over de hoogte van pensioenen, maar dat de uitkering meer afhangt van de ontwikkelingen op de beurs. Gaan de koersen omhoog, dan stijgen ook de pensioenen. En dalen de koersen, dan geldt dat ook voor de pensioenen. Open voor meer informatie de blog Nieuwe pensioenwet: gevolgen voor de pensioenregeling.

Tijd om pensioenregelingen aan te passen

Pensioenuitvoerders hebben na het ingaan van de wet vier jaar om alle regelingen aan te passen. Dat betekent een uiterlijke datum van 1 januari 2028. Maar het is beter eerder in actie te komen zodat er tijd is voor alle stappen. Eén van die stappen is de instemming van de werknemers en/of OR.

Transitieplan pensioen voor werkgevers

Wijziging naar de nieuwe pensioenregeling moet zorgvuldig gebeuren. Pensioenuitvoerder en werkgevers zijn daarom wettelijk verplicht een transitieplan op te (laten) stellen. In de blog Transitieplan pensioen voor werkgevers leest u wat precies van u verwacht wordt en hoe wij u hierbij kunnen helpen.

Pensioenadvies nieuw pensioenstelsel

Er komt veel op werkgevers af met de nieuwe pensioenwet. Maar u staat er niet alleen voor. Wij begeleiden u bij elke stap. We verliezen daarbij ook de deelnemers niet uit het oog. Zij moeten goed geïnformeerd worden en betrokken worden bij de keuzes. Goede pensioencommunicatie is hierbij onmisbaar. Bel 0172 245 951 of vul het korte aanvraagformulier in voor een vrijblijvend oriëntatiegesprek.

Offerte advies nieuw pensioenstelsel

Wet nieuwe pensioenen advies werkgever transitieplan

Heeft u vragen? Stel ze aan een van onze specialisten.

Edgar Gilijamse
Edgar gaat voor de best passende pensioenregeling en heldere communicatie. Zowel voor het bedrijf als de medewerkers.
Alle specialisten
Jan Zwiers
Pensioenspecialist Jan Zwiers richt zich op duidelijk en no nonsense pensioenadvies en de communicatie die daarbij hoort. Zowel voor werkgevers als ondernemers.
Alle specialisten
Hans Weggemans
Hans is specialist op het gebied van pensioen voor bedrijven. Het begint met een onderzoek naar de verplichtingen. Daarna wordt de beste oplossing gekozen aan de hand van de wensen en mogelijkheden.
Alle specialisten