Ondernemingsraad

Ondernemingsraad

Pensioenadvies ondernemingsraad

De ondernemingsraad (OR) speelt een belangrijke rol als een bedrijf de pensioenregeling wil aanpassen. Dan is namelijk instemming van de OR vereist. Dit is vaak een moeilijke keuze waarbij onafhankelijk en duidelijk pensioenadvies voor de OR geen overbodige luxe is. Neem daarom contact met ons op, de mensen van pensioen.com hebben veel ervaring bij het adviseren van ondernemingsraden.

Offerte pensioenadvies OR

Onze uitgangspunten voor het pensioendvies aan de ondernemingsraad

 • Belangen van werkgever en werknemer goed tegen elkaar afwegen
 • Heldere uitleg over de inhoud van de pensioenregeling en de gevolgen voor de werknemers
 • Kritisch, we zeggen het duidelijk als het niet goed is
 • We onderhandelen met de werkgever om tot een pensioenregeling te komen waarmee alle partijen tevreden zijn

Proces instemming OR bij wijzigen pensioenregeling

Als de werkgever een wijziging doorvoert zonder instemming van de OR, dan is deze wijziging ongeldig. Wel moet de OR dan binnen één maand schriftelijk beroep aantekenen. Voor werkgevers en ondernemingsraden is de regelgeving rond de OR en haar bevoegdheden op pensioengebied niet altijd even duidelijk. De adviseurs van pensioen.com begeleiden dit proces daarom van begin tot eind. Onze werkwijze is gebaseerd op co-productie. We komen samen met (de pensioenadviseur van) de werkgever tot de beste oplossing voor alle partijen.

Voorbeeld opdrachten pensioenadvies ondernemingsraad (OR)

 • Begeleiden OR bij instemming over invoering of wijziging pensioen.
 • Check van de pensioenregeling.
 • Controle voorwaarden bij aanbod van een gewijzigde pensioenregeling.
 • Geschil over pensioen met de werkgever oplossen.
 • Collectieve waardeoverdracht (verstandig of niet).
 • Second opinion pensioenregeling.
 • Begeleiden van ondernemingsraden bij geschillen. 

Kosten voor pensioenadvies OR

Pensioen.com adviseert ondernemingsraden alleen op basis van urendeclaratie of een vaste vooraf besproken vergoeding. Bekijk voor meer informatie over onze scherpe en duidelijke tarieven de prijslijst pensioenadvies ondernemingsraad.

Pensioenofferte ondernemingsraad

Pensioenadvies ondernemingsraad

Training pensioen voor de ondernemingsraad

Als ondernemingsraad wordt van u verwacht dat u een inhoudelijk oordeel kunt geven over de pensioenregeling en andere collectieve regelingen (zoals de verzekeringen voor WGA en WIA). Voor veel leden van ondernemingsraden ontbreekt het echter aan kennis over deze onderwerpen. Daarom kunnen wij een training geven over pensioen en andere arbeidsvoorwaarden.

Bij onze training is de doelstelling dat de leden van de ondernemingsraad meer inzicht krijgen in het arbeidsvoorwaardenpakket, inclusief de pensioenregeling. Ook bekijken we de verantwoordelijkheden van de ondernemingsraad en de mogelijkheden die u heeft om arbeidsvoorwaarden en de pensioenregeling te verbeteren.

Het programma van de training wordt altijd vooraf met u besproken. Zo weten we zeker dat al uw vragen beantwoord worden en de kennis wordt bijgespijkerd over de onderwerpen waar dit echt nodig is.

Begeleiding ondernemingsraad bij aanpassing

Wordt de pensioenregeling van uw bedrijf aangepast? En moet u daar als ondernemingsraad een oordeel over geven? Wij kunnen u hierbij begeleiden. Wij begrijpen dat u de belangen van werknemers en het bedrijfsbelang moet bewaken. Neem contact met ons op via 0172 245 951 of vraag online een offerte aan.

Offerte aanvragen

Heeft u vragen? Stel ze aan een van onze specialisten.

Edgar Gilijamse
Edgar gaat voor de best passende pensioenregeling en heldere communicatie. Zowel voor het bedrijf als de medewerkers.
Alle specialisten
Jan Zwiers
Pensioenspecialist Jan Zwiers richt zich op duidelijk en no nonsense pensioenadvies en de communicatie die daarbij hoort. Zowel voor werkgevers als ondernemers.
Alle specialisten
Hans Weggemans
Hans is specialist op het gebied van pensioen voor bedrijven. Het begint met een onderzoek naar de verplichtingen. Daarna wordt de beste oplossing gekozen aan de hand van de wensen en mogelijkheden.
Alle specialisten