Menu

Pensioencommunicatie werkgever

Pensioencommunicatie voor werkgevers

Als u als werkgever pensioen heeft toegezegd, is het de werknemer niet altijd duidelijk welke hoge waarde dit vertegenwoordigt. Wij helpen u door middel van presentaties of individuele pensioencommunicatie deze waarde te benadrukken en duidelijk te maken.

De pensioenregeling uitgelegd in begrijpelijke taal

Onze specialiteit is om in klare en begrijpelijke taal te vertellen wat de pensioenregeling of verandering inhoudt. Daarbij geven we de werknemer ook handvatten, zodat de werknemer controle krijgt over zijn/haar eigen situatie financiële situatie. Het gaat dan over de situatie op pensioendatum, maar ook over de situatie bij eerder overlijden of arbeidsongeschikt raken.

Prijslijst pensioen werkgever

Onze werkwijze bij pensioencommunicatie

Pensioencommunicatie kunt u afnemen op afroep of tegen een vaste vergoeding per medewerker. Meer weten over de dienstverlening van pensioen.com? Bel 0172 245 951 of vul het offerteformulier in.

Mogelijkheden voor pensioencommunicatie

Er zijn verschillende mogelijkheden voor pensioencommunicatie. Van presentaties tot gepersonaliseerde schriftelijke overzichten. Elk met een eigen doel en passend te maken aan uw wensen.

Pensioenpresentatie

Bij een nieuwe pensioenregeling of een verandering van de bestaande regeling kan een groepsgewijze uitleg heel goed werken. Om iedereen betrokken te krijgen beginnen we vaak met een interactief gedeelte. Daarna leggen we in uit wat pensioen is en wat er door de werkgever geregeld en/of veranderd is.

Individuele werknemersgesprekken (deelnemerscommunicatie)

Bij een individueel gesprek kunnen we de deelnemer meer persoonlijk op weg helpen. Hij of zij krijgt inzicht in de eigen situatie. Ook geven wij praktische tips en aandachtspunten. Met de eigen adviseur kan de werknemer daarna verder de situatie aanpassen aan de gewenste situatie. U ontvangt een uitnodigingstekst zodat de werknemers zich kunnen inschrijven en zich goed kunnen voorbereiden.

Overzichten ten behoeve van werknemers

Bij wijzigingen, contractverlenging, wettelijke veranderingen is een duidelijk overzicht van de gevolgen voor het pensioen op individueel niveau vaak wenselijk. Zeker omdat er ook individuele instemming van de werknemer noodzakelijk is bij wijzigingen. Wij maken heldere en begrijpelijke overzichten op maat, zodat de instemming soepel kan verlopen. Uiteraard betrekken we de eventuele ondernemingsraad of personeelsvertegenwoordiging vroegtijdig bij het proces. Zo kunnen werkgever en ondernemingsraad gezamenlijk een afgewogen keuze maken.

Offerte pensioencommunicatie aanvragen

©2021 Pensioen.com