Referenties

Referenties pensioenadvies pensioen.com

Pensioen.com is onderdeel van VMD Koster Groep, onafhankelijk adviseur op het gebied van verzekeren, risicobeheer en pensioenen. Op de website van VMD Koster vindt u alle refertenties van cliënten en de reviews die wij ontvangen via KlantenVertellen. Op deze pagina maken wij een selectie.

albelli

Referentie pensioenadvies Albelli

albelli is één van de snelst groeiende e-commerce bedrijven in Amsterdam. Het bedrijf bestaat uit een groep merken die fotoproducten leveren aan meer dan vier miljoen klanten in Nederland, België, Frankrijk, Duitsland, Noorwegen, Zweden en het Verenigd Koninkrijk.

Rabea Iemulo is Senior Test Engineer bij het kantoor in Amsterdam en lid van de Ondernemingsraad. Ze legt nog eens kort uit waar dit bedrijf zo goed in is: “We zijn gespecialiseerd in fotoboeken, wanddecoratie, kaarten, fotoafdrukken, mokken en kalenders. albelli wil de wereld een stukje mooier maken door de momenten van mensen tot leven te brengen. Wij geloven in kwaliteit, betaalbaarheid en een geweldige klantenservice.”

“Via pensioen.com kwamen wij bij VMD Koster. Zij hebben de Ondernemingsraad van albelli geholpen in twee fasen. De eerste fase bestond uit het inzichtelijk maken van de verschillen tussen de pensioenoffertes om vervolgens ons een advies te geven over de beste keuze. In de tweede fase, met een absoluut snelle inzet, heeft VMD Koster ons geholpen om de puntjes op de i te zetten om een gedegen instemming te verlenen voor het beste contract voor zowel de onderneming als de medewerkers. Dit adviestraject is in gezamenlijk overleg doorlopen met de directie. VMD Koster heeft ons transparant, zorgvuldig en accuraat geadviseerd.”

Valsplat

Referentie pensioenadvies Valsplat

Valsplat is een jonge groeiende organisatie in Amsterdam. Valsplat richt zich op de gebruiksvriendelijkheid van internettoepassingen. Joris Leker en Bibi van Schouwenburg vatten de missie samen: “Digitale interacties menselijker maken.” Valsplat weet dat goede user experience en usability een succesvolle app of website maken. Door gebruikers centraal te stellen, ontwerp je oplossingen waar mensen op zitten te wachten en mee uit de voeten kunnen.

“In eerste instantie hebben we contact gelegd met VMD Koster om ons te helpen bij het verlengen van een pensioenregeling en een nieuwe pensioenoplossing te zoeken. Dit adviestraject was concreet, helder en duidelijk. We kregen goed inzicht in de kosten voor werkgever en werknemer en uiteraard in de dekkingen en pensioenopbrengsten. Ook werd een complete vergelijking van aanbieders geboden.”

“Het onafhankelijke pensioenadvies leidde uiteindelijk tot een nieuw gesloten collectief pensioen. Daarna heeft VMD Koster ook het pensioenbeheer netjes ingeregeld, waarbij zij inmiddels ook de spil zijn met andere verzekeringen zoals verzuim en WGA-gat.”

“Tenslotte zorgt VMD Koster voor pensioeninformatie voor werknemers. Een belangrijk item omdat pensioen vaak ondergewaardeerd wordt terwijl wij er wel veel geld in storten. Dat gebeurt door middel van heldere presentaties en persoonlijke werknemersgesprekken. Daarbij wordt niet alleen de pensioenregeling uitgelegd, maar wordt ook de brug geslagen naar de financiële privésituatie. Bijvoorbeeld hoe het pensioen zich verhoudt ten opzichte van bijvoorbeeld je huis en hypotheek.”

Vicoma Engineering

Vicoma is een middelgroot engineeringsbureau met ruim 250 werknemers en 6 vestigingen verspreid door heel Nederland. Omdat het bedrijf alle disciplines in huis heeft,  kan het de klanten het gehele project begeleiden. Dus bij het ontwerp-, reken- en tekenwerk, maar ook tijdens uitvoering en onderhoud.

Marjolein Boots-Van der Meer is mechanical engineer bij Vicoma. Als lid van de ondernemingsraad kreeg ze van VMD Koster pensioenadvies. Marjolein: “De OR-pensioencommissie heeft pensioenadviseur Jan Zwiers benaderd als adviseur tijdens de overgang naar een nieuw pensioencontract. Samen met het management zijn we een uitgebreid traject in gegaan waarbij alle verschillende pensioenvormen de revue gepasseerd zijn.”

“Jan zijn expertise en heldere uitleg van de voor ons ingewikkelde materie heeft de ondernemingsraad geholpen een weloverwogen keuze te maken. Dankzij Jan Zwiers zijn wij uit een, op een gegeven moment ontstane, impasse gekomen en hebben we een zo gunstig mogelijk resultaat bereikt voor het nieuwe contract.”

“Wij zullen Jan en VMD Koster een volgende keer absoluut opnieuw benaderen om ons bij te staan. Om zo opnieuw gebruik te kunnen maken van zijn altijd helder verwoorde parate kennis en kunde. In feite is het begrijpelijk uitleggen van een complex onderwerp als pensioenen al een kunst op zich.”

Van Aetsveld

Referentie pensioenadvies Van Aetsveld

Het Amersfoortse bedrijf Van Aetsveld is een gespecialiseerd bureau in projectmanagement en verandermanagement en gelooft dat iedere organisatie het vermogen heeft om gestelde doelen te bereiken. Van Aetsveld mobiliseert dat vermogen en leidt dat in juiste banen. De Van Aetsveld Academy verzorgt opleiding, training en coaching in dit vakgebied. Directeur Wim van de Kant licht toe waarom zijn bedrijf voor pensioenadvies bij VMD Koster terechtkwam.

“Klanten en medewerkers zijn voor Van Aetsveld het kapitaal. Daarom vinden we het belangrijk goede arbeidsvoorwaarden te kunnen bieden aan onze projectmanagementprofessionals. Voor onze 50 medewerkers waren wij op zoek naar een partner die ons vanuit een gegarandeerd onafhankelijke positie kon helpen bij het selecteren en inregelen van een goede pensioenvoorziening.”

“Pensioenen zijn een aparte materie met ingewikkelde componenten als je er niet elke dag mee bezig bent. Zelf zijn wij ook specialist in ons vak en daarom beseffen wij ons terdege, dat ook wij met specialisten moeten samenwerken. Een specialistische partner vonden wij in VMD Koster verzekeringsgroep. Zij hebben ons uitstekend bijgestaan en geholpen op een manier die ons aansprak. Zo hebben we samen -een voor ons- passende en adequate pensioengrondslag vastgesteld, konden al onze vragen worden beantwoord en werden er belangrijke vragen aan ons gesteld om goede keuzes te kunnen maken. Het resultaat is een passende pensioenmaatschappij en -product.”

“Vervolgens heeft Jan Zwiers van VMD Koster onze medewerkers over alle ins en outs voorgelicht, zodat ook zij de pensioenvoorziening naar hun situatie konden vormgeven. De migratie van de oude naar de nieuwe pensioenvoorziening is naadloos verlopen, hetgeen zeer op prijs is gesteld. Wij willen zoveel mogelijk bezig zijn met onze core business en we hebben geen moment ‘last’ gehad van de pensioenswitch, omdat de inhoudelijke kennis van Jan en zijn collega’s meer dan toereikend is.”