Samenwerking accountants

Samenwerking accountants

Samenwerking account en pensioenadviseur

Samen met ons zusterbedrijf Nederlands Pensioenbureau Legal werken wij actief samen met accountants en administratiekantoren. Door een goede samenwerking kunnen we samen de cliënt zo goed mogelijk van dienst zijn.

Uitdagingen pensioen voor accountants

Als financieel specialist moet de accountant volledig op de hoogte zijn van de risico’s op pensioendatum, bij overlijden en ziekte. Daarnaast is ook het budgettaire aspect belangrijk. Alle voorzieningen moeten in balans zijn met de financiële huishouding. Om dit te bewerkstelligen moet er tussen de diverse partijen de verschillende belangen worden afgewogen. Wij kunnen u hierbij ondersteunen.

Vergunning voor pensioenadvies

Daarnaast vragen veel accountants zich af tot hoe ver ze mogen adviseren op het gebied van pensioen. Moeten zij nu zelf de WFT-vergunning pensioen aanvragen en behalen of moeten ze een externe specialist voor inhuren. Als de keuze een externe specialist is, dan bent u bij pensioen.com aan het goede adres. Bel 0172 245 951 om kennis te maken.

Pensioenopdrachten voor accountants en administratiekantoren

  • Is er sprake van een verplichte CAO of BPF?
  • Ondersteuning bij pensioenadvies voor werkgevers.
  • Hulp bij verlenging van een pensioencontract.
  • Berekent de verzekeraar wel de goede premies?
  • Zitten er verschillen in de uitvoeringsovereenkomst tussen verzekeraar en werkgever en de pensioenovereenkomst tussen de werkgever en de werknemer?
Stel uw vraag aan pensioen.com