Geen pensioenregeling? Meld het

Geen pensioenregeling? Meld het

Donderdag 4 november 2021

Geen pensioenregeling? Meld het (en neem contact op met een pensioenadviseur)

Een op de tien werknemers bouwt geen aanvullend pensioen op. Daarom heeft de SER het meld- en informatiepunt geenpensioen.nl opgericht.

Nieuwe pensioenregeling starten

Meldpunt voor zowel werkgevers als werknemers

Het meld- en informatiepunt is opgericht op verzoek van Stichting van de Arbeid, de Pensioenfederatie en het Verbond van Verzekeraars. Met geenpensioen.nl willen deze organisaties ook inzicht krijgen in welke bedrijven en sectoren geen pensioenregeling hebben en waarom ze dat niet hebben. Zowel werkgevers als werknemers kunnen hierover een melding doen op de website.

Voordelen van een pensioenregeling

De overgang van een salaris naar de AOW betekent voor veel mensen een grote achteruitgang in inkomen. Daarom is het voor werknemers belangrijk dat ze een aanvullend pensioen opbouwen. Ook de werkgever heeft er voordeel bij: het maakt hem aantrekkelijker voor nieuwe werknemers en het helpt om bestaande werknemers vast te houden.

Advies over pensioenregeling starten

Volgens de Stichting van de Arbeid is het altijd verstandig op zoek te gaan naar een goede pensioenadviseur, die past bij de situatie. Deze kan helpen bij de voorbereidingen voor het samenstellen van een pensioenregeling. Ook onze pensioenadviseurs staan voor u klaar. Wij hebben al veel werkgevers succesvol ondersteund bij het opstarten van een pensioenregeling.

Pensioenofferte aanvragen