Pensioenregeling 2023

Pensioenregeling 2023

Vrijdag 2 september 2022

Pensioenregeling 2023

Heeft jouw bedrijf al de juiste pensioenregeling voor 2023? Voor veel bedrijven is 1 januari de datum om te starten met een nieuwe of aangepaste regeling. Maar een pensioenregeling is er niet zomaar. Ons advies is dus om nu te beginnen met het vinden van de juiste begeleiding en het opvragen van pensioenoffertes.

Offerte pensioenregeling 2023

Pensioenregeling starten in 2023

Bied je met jouw bedrijf nog geen pensioenregeling aan voor het personeel? Dan is dit een mooi moment om te starten. Want met deze krappe arbeidsmarkt is het personeel behouden en aannemen steeds moeilijker. Goede arbeidsvoorwaarden zijn steeds belangrijker, want mensen hebben de banen vaak voor het uitkiezen. Een goede pensioenregeling is dan een grote plus.

Twijfel je over je in 2023 een pensioenregeling gaat starten voor jouw bedrijf? Laat je dan niet meteen afschrikken door de kosten. Want het hoeft niet duur te zijn! Als er geen verplichtstelling voor deelname aan een Bpf is, heb je als werkgever zelf de regie. De belangrijkste voordelen van het aanbieden van een pensioenregeling:

  1. Verbeteren financiële toekomst werknemer, partner en kinderen
  2. Goede voorziening bij arbeidsongeschiktheid en overlijden
  3. Collectief pensioen is voordeliger en heeft minder risico dan individuele pensioenopbouw
  4. Aantrekkelijk bij de werving van nieuw personeel

Verlengen pensioenregeling 2023

De meeste pensioencontracten kennen een contractstermijn van vijf jaar. Is de einddatum 1 januari 2023? Dan is ons advies om direct een adviseur in te schakelen. Want het wijzigen van een pensioenregeling kost altijd enige tijd, zeker ook omdat voor een wijziging mogelijk instemming van de werknemers nodig is.De laatste jaren zijn de meeste pensioenregelingen omgezet naar beschikbare premieregelingen. In plaats van het garanderen van de uitkering (defined benefit) is de hoogte van de inleg de maatstaf (defined contribution). Werkgevers kiezen hiervoor om de regeling betaalbaar te houden en vooraf duidelijkheid te hebben over de kosten.

Zorgplicht bij aanpassing pensioenregeling

De zorgplicht voor aanpassing van een pensioenregeling moet uiterst zorgvuldig worden ingevuld. Zeker als er sprake is van een versobering van de bestaande pensioenregeling. Hou er ook rekening mee dat de OR instemmingsrecht heeft bij wijziging van de pensioenregeling. De werkgever is verantwoordelijk voor de communicatie naar de deelnemers. Gelukkig kan een pensioenadviseur de werkgever ondersteunen bij de pensioencommunicatie.

Inspelen op de nieuwe pensioenwet

De voorgestelde wijzigingen uit het pensioenakkoord zijn nog steeds niet definitief. Voordat de nieuwe pensioenwet in kan gaan, is goedkeuring door de Eerste en Tweede Kamer nodig. Omdat het akkoord nog uitgewerkt wordt, hoef je hier als werkgever nog niets mee te doen. Toch zorgen wij ervoor dat we bij het starten of verlengen van een regeling dat de nieuwe pensioenregeling toekomstbestendig is.

Advies voor werkgevers over pensioen 2023

Wij helpen je bij het opstarten of verlengen van de pensioenregeling. We maken een duidelijke marktverkenning en rapporteren de uitkomsten in heldere taal. Wij zijn transparant over onze diensten en onze kosten, je weet dus vooraf precies wat je kan verwachten. Bel 0172 245 951 om een vrijblijvende afspraak in te plannen of vraag een offerte aan.

Offerte pensioenregeling 2023