Pensioenregeling belangrijk voor sollicitanten

Pensioenregeling belangrijk voor sollicitanten

Donderdag 30 november 2023

Pensioenregeling belangrijk voor sollicitanten

84% van de werknemers vindt het belangrijk de pensioenregeling te bespreken tijdens een sollicitatie. Dat blijkt uit een onderzoek van Aegon Cappital. Het ontbreken van een pensioenregeling verkleint de kans dat een sollicitant voor je kiest.

Medewerker vertrekt omdat er geen pensioenregeling is

Onderzoek onder werkgevers zonder pensioenregeling van BrightPensioen laat een zelfde beeld zien. 43% van de werkgevers die geen pensioenvoorziening hebben voor hun werknemers denkt dat er wel eens een sollicitatie kandidaat is afgehaakt omdat ze geen pensioenvoorziening hebben. En 40% denkt dat er zelfs wel eens een werknemer is vertrokken omdat ze geen pensioenvoorziening hebben.

Bijna de helft van de werkgevers zonder pensioenvoorziening heeft nog nooit onderzoek onder medewerkers gedaan of ze een pensioenvoorziening willen. Ons advies is om dat wel te gaan doen. In deze krappe arbeidsmarkt wil je geen sollicitanten missen of werknemers verliezen omdat je geen pensioenvoorziening hebt.

Pensioencommunicatie zorgt voor meer begrip

In het onderzoek van Aegon Cappital is ook gekeken naar de Wet toekomst pensioenen. Er is veel onzekerheid bij medewerkers over het nieuwe pensioenstelsel. Hierbij is een duidelijk verschil tussen mensen die goed op de hoogte zijn van de komende veranderingen en de mensen die dat niet zijn. De goed-geïnformeerden zijn veel tevredener dan de onwetenden. Ook zijn ze minder onzeker. Correct informeren en begrijpelijke pensioencommunicatie werpen dus hun vruchten af.

Advies over een pensioenregeling aanbieden

Werkgevers die niet bij een cao zijn aangesloten, zijn niet verplicht een pensioenregeling aan te bieden. Zij kunnen een collectieve pensioenregeling aanbieden via een verzekeraar of premiepensioeninstelling (PPI). Ook kunnen ze kiezen voor een individuele pensioenvoorziening, zoals lijfrente of banksparen.

Onze adviseurs vertellen u graag meer over de mogelijkheden en de bijbehorende kosten. Vraag daarom een vrijblijvende offerte aan zodat wij kunnen starten met een advies op maat.

Offerte collectief pensioen aanvragen