UPO roept vaak  vragen op bij werknemers

UPO roept vaak vragen op bij werknemers

Maandag 25 april 2016

UPO roept vaak  vragen op bij werknemers

Werknemers die een UPO (uniform pensioenoverzicht) ontvangen hebben daarover vaak veel vragen. Maar een UPO zou eigenlijk geen Unindentified Pension Object moeten zijn.

Heeft werknemer een pensioengat?

UPO’s worden geregeld ongelezen opgeborgen bij de overige pensioenstukken. En toch is het belangrijk om er meer aandacht aan te besteden. Als een werknemer zich afvraagt of hij een pensioengat heeft, raad ik aan de meest recente UPO erbij te nemen. Daardoor wordt veel duidelijk over het te verwachten pensioen.

Meer UPO’s per persoon

Als bij meerdere werkgevers pensioen is opgebouwd, worden ook meer UPO’s verstrekt. Alle pensioenuitvoerders in Nederland zijn verplicht om een UPO te verstrekken. Dat moeten ze in ieder geval 1 keer per jaar doen als er nog premie wordt betaald. Is het een pensioenregeling waarvoor geen premie meer verschuldigd is, dan wordt de UPO minimaal 1 keer per vijf jaar toegestuurd.

Mijnpensioenoverzicht.nl

Ook is het zinvol om in te loggen op de website mijnpensioenoverzicht.nl. Daar krijgt de werknemer een overzicht van alle pensioenaanspraken bij alle pensioenuitvoerders. Ook van pensioenregelingen uit een vorig dienstverband. En van de AOW-uitkering die hij of zij kan verwachten. Het is dezelfde informatie als in de losse UPO’s is terug te vinden, maar dan bij elkaar gezet.

Financieel advies voor uw werknemers

Als wij uw bedrijf adviseren over de pensioenregeling, bieden wij ook de mogelijkheid tot individuele gesprekken met de werknemers. Wij maken dan een pensioenberekening op basis van de huidige pensioenregeling en eerder opgebouwd pensioen.

Pensioenadvies voor uw werknemers