Verplichte pensioenregeling VSBN

Verplichte pensioenregeling VSBN

Donderdag 24 november 2022

Verplicht pensioen VSBN: wat is de beste pensioenregeling voor signbedrijven?

De VSBN vertegenwoordigt signbedrijven. Dit jaar is een beslissing genomen over het verplichtstellen van een pensioenregeling voor alle aangesloten bedrijven. De adviseurs van pensioen.com begeleiden u bij het aangaan van een pensioencontract.

Offerte pensioenadvies leden VSBN

Verplichte aansluiting of vrije keuze?

Sinds eind 2006 is elk print- en signbedrijf verplicht deel te nemen aan de pensioenregeling van de verplichte Grafimedia-cao. Maar voor bedrijven aangesloten bij VSBN is er een uitzondering. Zij mogen hun eigen pensioenregeling behouden (als deze minimaal gelijkwaardig is aan de regeling van de VSBN) of deelnemen aan de collectieve pensioenregeling van de VSBN. Maar deze vrijblijvendheid zorgde ervoor dat andere pensioenfondsen probeerden signbedrijven verplicht aan te sluiten. Hierdoor ontstonden vervelende discussies.

Verandering per 1 januari 2023

Begin van dit jaar hebben de leden van de VSBN op de Algemene Ledenvergadering van de VSBN ingestemd met het verplichtstellen van een pensioenregeling voor aangesloten signbedrijven. De VSBN heeft al een collectieve pensioenregeling, waaraan op vrijwillige basis deelgenomen kan worden. Per 1 januari 2023 is deelnemen voor alle leden dus verplicht.

Val op met de pensioenregeling

Signing zorgt ervoor dat bedrijven op kunnen vallen. Gevelreclame, reclameborden, raamstickers, vlaggen, lichtreclame: ze zorgen ervoor dat de identiteit van jouw bedrijf zichtbaar is. Maar hoe vallen signingbedrijven zelf op bij bestaande en nieuwe medewerkers? Bijvoorbeeld met een goede pensioenregeling!

Keuzemogelijkheden: hulp bij de keuze voor leden VSBN

Het signbedrijf dat lid is van de VSBN kan kiezen uit:

  1. Een pensioenregeling via een eigen pensioenadviseur
  2. Een pensioenregeling via het collectief van de VSBN
  3. Een pensioenregeling via een pensioenfonds

Wij begeleiden u bij deze keuze. We kijken naar de kosten, de administratieve last, de pensioencommunicatie en de perspectieven voor deelnemers. Met onze analyse kunt u zelf de juiste keuze maken. Bel daarom 0172 245 951 of vraag via deze website een vrijblijvende offerte aan.

Pensioenofferte aanvragen