Voordelen van het aanbieden van een pensioenregeling

Voordelen van het aanbieden van een pensioenregeling

Maandag 7 augustus 2023

Wat zijn de voordelen van het aanbieden van een pensioenregeling?

Is er bij uw bedrijf nog geen pensioenregeling voor het personeel? Dan is het in de meeste gevallen verstandig dit wel te doen. Het is nu mogelijk om de pensioenregeling direct aan te laten sluiten bij de nieuwe pensioenwet.

Wij zetten de voordelen van een collectieve pensioenregeling op een rij voor werkgevers en werknemers. Wilt u liever persoonlijk advies? Bel 0172 245 951 of vraag direct een offerte aan.

Offerte pensioenregeling aanvragen

Financiële toekomst werknemer, partner en kinderen

Door een goede regeling aan te bieden, helpt u mee aan de financiële toekomst van de werknemers en hun naasten. En dat is nodig. De meeste Nederlanders zijn niet in staat zelf een aanvullend pensioen op te bouwen omdat de financiële kennis én de financiële middelen hiervoor ontbreken. Werknemers die geen pensioen via de werkgever opbouwen, krijgen later mogelijk alleen een AOW-uitkering. Dat levert een pensioentekort op, want dit is slechts een percentage van het minimumloon. Een collectieve pensioenregeling draagt er aan bij dat ook na pensionering voldoende inkomen aanwezig is om dezelfde levensstandaard te behouden.

Voorzieningen bij arbeidsongeschiktheid en overlijden

Het gaat niet alleen om het ouderdomspensioen, maar ook om de voorzieningen bij arbeidsongeschiktheid en overlijden. Dus ook tijdens langdurige ziekte en arbeidsongeschiktheid is er financieel iets voor uw medewerkers geregeld. Dit geldt ook voor nabestaanden wanneer de medewerker komt te overlijden. 

Collectief pensioen is voordeliger en heeft minder risico dan individuele pensioenopbouw

Het beheer van een collectieve pensioenregeling kost minder dan wanneer iedere medewerker een individueel pensioen moet regelen. Ook is het administratief en organisatorisch makkelijker.  Alle premies die deelnemers betalen gaan in één pot, zo kan een groter bedrag belegd worden. Dit geld wordt gespreid belegd. Het risico van beleggen is daarmee kleiner dan wanneer iemand voor zichzelf belegt. 

Aantrekkelijk voor nieuw personeel

Een pensioenregeling is een manier om medewerkers te binden aan de onderneming. Veel werknemers vinden pensioen een belangrijke arbeidsvoorwaarde. Zij vinden het fijn dat ze verplicht pensioen opbouwen en dat niet zelf hoeven te regelen. 

Collectief pensioen klaar voor de toekomst

Laat u zich adviseren door de mensen van pensioen.com? Onze pensioenadviseurs zorgen ervoor dat de pensioenregeling direct aansluit bij de Wet toekomst pensioenen.

Advies over aanbieden van een pensioenregeling

Wilt u met een pensioenadviseur sparren over het wel of niet aanbieden van een pensioenregeling? Of hebt u de knoop al doorgehakt en wilt u begeleiding bij de keuze en aanvraag van de best passende regeling? Neem contact met ons op. Het telefoonnummer is 0172 245 951. Als u het offerteformulier invult, nemen wij contact op voor een vrijblijvende afspraak. 

Offerte pensioenregeling