Werkgevers willen advies pensioencommunicatie

Werkgevers willen advies pensioencommunicatie

Woensdag 25 september 2019

Werkgevers willen advies pensioencommunicatie

Werkgevers wensen van adviseurs ondersteuning in hun pensioencommunicatie, zo blijkt uit onderzoek in opdracht van pensioenverzekeraar Scildon. Bij pensioen.com onderschrijven we dit. Daarom is pensioencommunicatie één van onze specialisaties.

Welke pensioeninformatie is verplicht?

Uit het onderzoek blijkt onder meer dat 65 procent van de werkgevers aangeeft niet volledig bekend te zijn met de verplichte informatie aan werknemers over hun pensioen bij bijvoorbeeld sollicitatie en veranderingen in de persoonlijke situatie. Meer dan de helft van de werkgevers geeft aan dat hun werknemers behoefte hebben aan aanvullende informatie over hun pensioenregeling. Werkgevers kunnen hier zelf echter niet in voorzien.

Werkgevers weten niet wat de gevolgen van het pensioenakkoord zijn

Pensioenadviseurs bevestigen de resultaten van het onderzoek onder werkgevers. Kijkend naar bijvoorbeeld het pensioenakkoord geeft 84 procent van de adviseurs aan dat werkgevers zich onvoldoende realiseren wat de financiële en juridische consequenties van dit akkoord zijn.

Onze werkwijze bij pensioencommunicatie

Pensioencommunicatie kunt u afnemen op afroep of tegen een vaste vergoeding per medewerker. Meer weten over de dienstverlening van pensioen.com? Bel 0172 245 951 of vul het contactformulier in.

Advies pensioencommunicatie aanvragen