Doorbeleggen na pensioendatum

Doorbeleggen na pensioendatum

Het is mogelijk om bij een direct ingaand pensioen te kiezen voor een variabele pensioenuitkering en door te gaan beleggen met het pensioenkapitaal.

Doorbeleggen is een nieuwe mogelijkheid

De plicht die vroeger van kracht was om een vast pensioenuitkering aan te kopen is daarmee vervallen. De deelnemer kan nu ook na zijn pensioendatum blijven beleggen. Zo krijgt hij meer invloed op zijn pensioenkapitaal waardoor het mogelijk is om een hogere pensioenuitkering te krijgen.

Vaak niet doorbeleggen

Ondanks de mogelijkheid om door te beleggen na de pensioendatum, bieden veel verzekeraars dit niet standaard aan. Meestal wordt er op de pensioendatum een levenslange pensioenuitkering aangekocht. Hierdoor lopen veel deelnemers de mogelijkheid op een hogere uitkering mis.

Voordelen doorbeleggen na pensioendatum

Het grootste voordeel is dat er een aanzienlijke kans is op een hogere pensioenuitkering. Daarnaast wordt het beleggingsrisico vaak afgebouwd richting het einde van het pensioen. Dit wordt gedaan om te voorkomen dat het pensioenkapitaal op de pensioendatum flink afneemt door een lage rentestand. Door het beleggen ook na de pensioendatum voort te zetten, hoeft het risico niet afgebouwd te worden en dat leidt naar verwachting tot een hogere pensioenuitkering.

Stel uw vraag over doorbeleggen