Risicopremie

Risicopremie

Het partner-, wezen- en arbeidsongeschiktheidspensioen worden vaak op basis van risicopremies verzekerd. Dat is de premie die betaald wordt voor een verzekering waarin geen (waarde)opbouw plaatsvindt. Als het risico zich niet voordoet blijft er geen waarde achter, zoals bij een schadeverzekering. 

Welke verzekeringen worden op basis van risicopremies verzekerd?

Het partner-, wezen- en arbeidsongeschiktheidspensioen worden vaak op basis van risicopremies verzekerd. De risicopremie voor het partnerpensioen kan op twee manieren in rekening worden gebracht. Dit zijn de inclusief-regeling en de exclusief-regeling. Bij de inclusief-regeling wordt de risicopremie voor het partnerpensioen onttrokken aan de waarde van uw beleggingsdepot. Bij de exclusief-regeling wordt de premie voor het partnerpensioen afzonderlijk bij uw werkgever in rekening gebracht bovenop de beschikbare premie voor het ouderdomspensioen.

Advies over de risicopremie?

Heeft u persoonlijk financieel advies nodig? Wij adviseren u graag over de keuzes die u heeft. Bel 0172 245 951 voor een vrijblijvend adviesgesprek of stuur een e-mail.

Contactformulier voor pensioenadvies