Whitepaper: moet ik een pensioenregeling aanbieden voor het personeel?

Whitepaper: moet ik een pensioenregeling aanbieden voor het personeel?

Donderdag 11 juli 2019

Whitepaper: moet ik een pensioenregeling aanbieden voor het personeel?

Ruim 850.000 werkende Nederlanders bouwen geen pensioen op. Dat komt omdat 29% van de werkgevers geen pensioenregeling aanbiedt. Dit is een probleem voor de werknemers, maar kan ook negatief uitpakken voor de werkgever. Biedt u nog geen pensioenregeling aan? Vraag dan onze whitepaper aan met een uitleg over de regels en mogelijkheden bij het wel of niet aanbieden van een pensioenregeling.

Is het aanbieden van een pensioenregeling verplicht?

Werkgevers zijn in principe niet verplicht om een pensioenregeling aan te bieden. Er zijn echter uitzonderingen. Het kan verplicht zijn doordat de werkgever onder een sector valt waarvoor een collectief bedrijfstakpensioenfonds (Bpf) geldt. Of omdat in de cao is vastgelegd dat een pensioenregeling wordt aangeboden.

Waarom bieden sommige werkgevers geen pensioenregeling aan?

  • Kosten van een pensioenregeling
  • Administratieve last
  • Pensioenregelingen sluiten niet aan bij de wensen van werkgever en werknemer
  • Andere oplossingen, zoals individuele pensioenopbouw

Let op: goed werkgeverschap

Hou er rekening mee dat u in het kader van goed werkgeverschap uw medewerkers goed moet informeren over de arbeidsvoorwaarden. Zeker als er geen aanvullend pensioen opgebouwd wordt. Zonder aanvullend pensioen rest alleen de AOW-uitkering. Dit betekent een sterke daling van het inkomen. Als de werknemer dit begrijpt, kan hij zelf maatregelen treffen om de gevolgen van het ontbreken van een pensioenregeling op te vangen.

Wat zijn de voordelen van het aanbieden van een pensioenregeling?

  • Financiële toekomst werknemer, partner en kinderen
  • Voorzieningen bij arbeidsongeschiktheid en overlijden
  • Collectief pensioen is voordeliger en heeft minder risico dan individuele pensioenopbouw
  • Aantrekkelijk voor nieuw personeel

Whitepaper aanvragen

Mag of moet ik een pensioenregeling aanbieden voor het personeel? Die vraag beantwoorden wij in onze whitepaper. U kunt hem gratis aanvragen via onderstaand formulier. U ontvangt de whitepaper over het aanbieden van een pensioenregeling vervolgens binnen twee werkdagen.