Geen pensioenregeling voor uw werknemers?

Geen pensioenregeling voor uw werknemers?

Dinsdag 18 december 2018

Geen pensioenregeling voor uw werknemers?

Hoort uw bedrijf bij de 29% die voor geen enkele werknemer een pensioenregeling heeft? En is dat ook om de hoge kosten en administratieve rompslomp? Onze pensioenadviseurs kunnen u laten zien dat de kosten niet altijd hoog hoeven te zijn. Door een beschikbare premieregeling aan te bieden of te kiezen voor een PPI, heeft u als werkgever de controle over de kosten. Bovendien nemen wij de administratieve rompslomp bijna volledig uit handen!

Offerte pensioenadvies voor werkgevers

29% werkgevers heeft geen pensioenregeling

Uit cijfers van het CBS blijkt dat 29% van de bedrijven geen pensioenregeling heeft voor werknemers in loondienst. In totaal gaat het om 80.000 bedrijven.Door het ontbreken van een pensioenregeling, bouwt 13% van alle werknemers in Nederland geen pensioen op bij hun werkgever.

Pensioenregeling ontbreek het vaakst bij bedrijven met minder dan tien werknemers

Het gaat in 98% van de gevallen om ondernemingen die minder dan tien mensen op de loonlijst hebben staan. In de sector industrieel ontwerp en vormgeving, fotografie, vertaling en overige consultancy is het percentage werknemers zonder pensioenopbouw het hoogst. Bijna de helft valt niet onder een regeling.

Advies over de pensioenregeling van de adviseurs van pensioen.com

Pensioen is een zeer belangrijke secundaire arbeidsvoorwaarde. Maar pensioenregelingen en ook het pensioenbeheer zijn complex. Wij zorgen dat het pensioen op de juiste manier bij uw bedrijf wordt geïmplementeerd en uitgevoerd.  Als pensioenadviseur proberen wij u zo veel mogelijk te ontlasten en te ontzorgen. Daarbij vinden wij het belangrijk  de werknemer goed te laten begrijpen wat er nu precies is geregeld en wie wat betaalt.

Offerte pensioenadvies aanvragen