PPI's richting 1,2 miljoen deelnemers

PPI's richting 1,2 miljoen deelnemers

Dinsdag 24 mei 2022

PPI's richting 1,2 miljoen deelnemers

Eind 2021 hadden de premiepensioeninstellingen (PPI's) gezamenlijk 1.182.929 deelnemers in de boeken. Ruim de helft bestaat uit actieve deelnemers (603.690). Dit betekent een toename van 18%.

PPI’s in de lift

Het aantal gesloten pensioencontracten is bij de PPI’s vorig jaar gestegen tot 19.609, 11% meer dan de 17.615 eind 2020. Inmiddels zijn die goed voor € 21,7 miljard aan pensioenverplichtingen. Marktleider Aegon Cappital was naar eigen zeggen alleen al goed voor € 6 miljard beheerd vermogen.

Waarom kiezen werkgevers voor een PPI?

Een PPI is een instelling waar u als werkgever de pensioenregeling van uw onderneming kan onderbrengen. Dit kan alleen als het een beschikbarepremieregeling betreft, waarbij wel de premiebijdrage vaststaat, maar niet de hoogte van het uiteindelijke pensioen. Een PPI wijkt af van een gewone pensioenverzekeraar op onderstaande punten.

  • PPI’s mogen geen risico’s dragen. Dat betekent dat ze geen minimaal opgebouwd bedrag mogen garanderen en niet zelf mogen verzekeren.
  • Een PPI mag ook alleen pensioen opbouwen, niet uitkeren. Van het opgebouwde kapitaal moet een pensioen aangekocht worden bij een pensioenverzekeraar.
  • Doordat een PPI pensioen transparanter functioneert met een simpelere administratie, is er vaak sprake van meer rendement.

Advies over een pensioenregeling bij een PPI

Wilt u een beschikbarepremieregeling aanbieden? Wij adviseren u graag. Wij kijken dan natuurlijk ook of een PPI interessant voor uw bedrijf en de medewerkers. We bespreken uw wensen en verwachtingen met u en maken vervolgens een marktverkenning. Daarmee kunt u een weloverwogen keuze maken. Vraag daarom een offerte aan voor pensioenadvies.

Offerte pensioenadvies